Important Update Domestic Travel and Repatriation Flights New Zealand

Vandaag kondigde de Nieuw Zeelandse regering aan dat binnenlandse reizen weer worden toegestaan voor reizigers die op weg zijn naar een bevestigde internationale vlucht om NZ te verlaten; zij worden gezien als essentiële reiziger. Alleen reizigers met een ticket voor een internationale vlucht kunnen een binnenlandse vlucht boarden mits niet langer dan 24 uur voordat de vlucht vertrekt.

Ook kondigde de regering een kader aan met vereisten om speciale charter/repatrieringsvluchten van andere landen te faciliteren. Men wil dat gefaseerd doen om grote drukte op de luchthaven te voorkomen. Opnieuw staat ook hier de bescherming van de publieke gezondheid voorop. We hopen u zo spoedig mogelijk te laten weten wat dit concreet betekent voor reizigers die zich hebben geregistreerd voor het BBB arrangement. Zodra er concrete opties zijn voor NL reizigers in NZ benadert de alarmcentrale u rechtstreeks.  

Omdat speciale vluchten gefaseerd zullen worden toegelaten blijven er ook nog steeds commerciële vluchten vertrekken. Qatar Airways heeft toestemming gekregen om twee keer per dag te vertrekken vanuit Auckland via Doha naar andere bestemmingen.

Graag uw aandacht voor de vereisten van de NZ regering als het gaat om binnenlandse reizen:

Vereisten voor vertrek van reizigers vanuit hun zelf isolatie locatie:

Binnenlandse reizen mogen alleen worden ondernomen met als doel het bereiken van de luchthaven, reizigers moeten in het bezit zijn van een ticket voor een internationale vlucht voordat het is toegestaan om de lockdown accommodatie te verlaten. Onderstaand is een overzicht met alle eisen waaraan reizigers moeten voldoen (in Engels):

 • If taking a domestic flight to connect with their international flight, that flight must be scheduled to depart no earlier than 24 hours prior to the scheduled departure time of the international flight.
 • They have a confirmed airline ticket for an outbound international flight.
 • They have not been diagnosed with COVID-19, or if they have recovered from COVID-19, have a medical clearance to travel.
 • They do not have symptoms consistent with COVID-19.
 • They have not been tested for COVID-19 and awaiting test results.
 • They are not a close contact of a suspected/probable/confirmed case of COVID-19.
 • They have not travelled internationally within the last 14 days.

De volgende transportvormen zijn toegestaan om direct naar de internationale luchthaven te reizen:

 • Self-drive (including a rental car)
 • Private vehicle driven by a friend or family member within your current bubble
 • Taxi or ride-sharing services
 • Chartered vehicle services
 • Land based public transport
 • Domestic flights

Ground transportation to Auckland and Christchurch Airports

For the purposes of repatriation of foreign nationals, travel to the airport meets the threshold of an essential journey. When using ground transportation, guidelines around physical distancing are to be maintained. Transport providers should check travellers are in possession of a valid ticket prior to embarkation.Travellers with rental vehicles should ensure that the vehicle is returned to its provider.

Domestic Air Travel to Auckland or Christchurch Airports

Passengers may take a domestic flight to Auckland or Christchurch airport to catch a connecting international flight.  The scheduled international flight must be within 24 hours of the passenger’s domestic flight. We encourage you to monitor the domestic flight schedules of domestic operators.  For your information, the latest Air New Zealand domestic schedule has been published today at: https://www.airnewzealand.co.nz/travel-alerts#BNulhVqpJzBSugsgqqaP

Arrival/check-in at Auckland or Christchurch Airport

If arriving by domestic flight, passengers must as soon as possible collect their luggage and proceed to the international terminal. When entering the international terminal passengers must present their passport and ticket at security to be allowed entry. Any foreign national who arrives at the airport without a confirmed airline ticket for travel will be refused entry into the terminal and will need to self-isolate in accordance with New Zealand Government requirements. 

A health check will be conducted at domestic and international airports on arrival depending on airline requirements, to ensure that any passenger that presents COVID-19 symptoms would not be able to travel.  Should a foreign national fail this health check or refuse to complete it, they will not be permitted to travel and may be placed into 14 day quarantine.  Passengers must proceed to their international flight check-in, through the necessary checks to go air-side, and remain air-side until they board their international flight and leave New Zealand.

Voor updates en andere aanwijzingen van de NZ regering verwijzen wij u naar website www.covid19.govt.nz

Naar aanleiding van vragen over de Duitse repatriëringsvluchten willen we benadrukken dat Duitse burgers prioriteit krijgen. Duitsland is bereid om de meest urgente gevallen van andere EU landen mee te nemen. Dit betekent dat max. twee NL reizigers per reis mee kunnen terwijl er vele reizigers zijn. De NL ambassade is met o.a. de EU vertegenwoordiging hierover in contact. Het heeft geen zin om met de Duitse ambassade contact op te nemen.

We begrijpen dat u allen zo spoedig mogelijk naar huis wil vertrekken. Echter, omdat meerdere landen tegelijkertijd werken aan het vertrek van hun burgers zullen we nauw moeten afstemmen met andere landen, de alarmcentrale en luchtvaartmaatschappijen om te voldoen aan de NZ-vereisten. Dat betekent dat ook nu geduld nodig is. Een aantal commerciële vluchten blijft niettemin vertrekken.