Melsert nieuwe directeur Erasmus Huis Jakarta

Yolande Melsert

Yolande Melsert is vanaf 1 mei hoofd Cultuur & Communicatie en directeur Erasmus Huis bij de Nederlandse Ambassade in Jakarta. In deze functie zal ze de Nederlandse culturele sector faciliteren en de internationale samenwerking tussen Nederland en Indonesië bevorderen. Het Erasmus Huis speelt daarin een belangrijke rol als presentatie en debatcentrum.

Volgend jaar bestaat het onlangs gerenoveerde Erasmus Huis 50 jaar. Melsert en haar team zullen dit jubileum invullen met tentoonstellingen, voorstellingen, lezingen en andere evenementen.

Yolande Melsert heeft veel ervaring in het Nederlandse culturele veld. Zij vertrekt voor haar nieuwe baan in Jakarta als directeur van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten in Amsterdam.

Zij wordt verantwoordelijk voor het cultuur- en communicatiebeleid van de Nederlandse ambassade. Daarmee is zij verbindende factor tussen het culturele veld in Nederland en Indonesië. En tussen ambassade, Indonesische media en andere lokale culturele partners.

Melsert noemt kunst een onmisbare verbindende factor tussen mensen en hun culturen. ‘Kunst is een van de meest effectieve manieren om contact te leggen, relaties aan te gaan en begrip te kweken voor elkaars standpunten en gewoontes,’ aldus Melsert.

‘Het Erasmus Huis is wat dat betreft een prachtig instituut. Een plek waar je van kunst en cultuur kunt genieten, waar je nieuwe inzichten krijgt, verrast wordt en kennis maakt met andere zienswijzen. Het is bovenal een plek waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren. Ik zie er enorm naar uit voor het Erasmus Huis aan de slag te gaan. Om samen met het team een aantrekkelijk programma neer te zetten en ons sterk te maken voor de hechte band tussen Nederland en Indonesië.’